PAMETNA GUJA

USLOVI KORIŠĆENJA I ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA

Pametna guja je veb aplikacija napravljena prvenstveno za učenje i vježbanje, ali i za zabavu.

Upotreba je besplatna i bez ograničenja za sve dobronamjerne posetioce.

Link na aplikaciju slobodno je dijeliti dalje. Štaviše, želimo da se veza dijeli što je moguće više.

Kako je aplikacija namijenjena pomaganju učenicima u učenju i vježbanju, posebno podstičemo dijeljenje aplikacije i linka u sadržajima, materijalima i drugim alatima koji se koriste u školskom radu.

Aplikacija Pametna guja je na početku svog razvoja i vremenom će dobiti nove mogućnosti, tako da možemo očekivati manje ili veće promjene uslova korišćenja.

Sve promjene uslova korišćenja biće navedene na ovoj stranici.

Trenutno aplikacija Pametna guja nezavisno ne prikuplja podatke privatnih posetilaca. Sa razvojem usluge takva će se situacija sigurno promjeniti, a posetioci će biti blagovremeno obavešteni na ovoj stranici.

Od kolačića, aplikacija Pametna guja koristi sljedeće: "cookiebar" (informacija o prihvaćanju korištenja kolačića), "ballon_blue_message" i "ballon_pink_message" (prekid prikazivanja poruka u balončićima).

Newsletter

Ukoliko želite da koristite Newsletter, važno je da pažljivo pročitate ova pravila i date dozvolu za korišćenje. Pravila će možda biti mijenjana ili dopunjavana u zavisnosti o potrebama sistema te će na dnu teksta uvijek biti naveden zadnji datum promjene pravila.

Skupljanje informacija obavljat će se samo u slučaju kad nam ih Vi izričito učinite dostupnim.

Registracijom na newsletter dajete dozvolu za njegovo primanje od koje u svakom momentu možete odustati slanjem e-maila s naslovom "Odjava" na adresu info@cleveradder.com. Odjavom više nećete moći primati newsletter.

Prilikom prijave, dešava se sljedeće: E-mail adresa se prikuplja isključivo u svrhu slanja newslettera, sprema se IP adresa u momentu slanja prijave, bilježi se vrijeme prijave. Vaše ćemo podatke koristiti za slanje newslettera sve dok ne povučete dozvolu.

Podatke newslettera prikuplja kompanija Info izlog d.o.o., Vinogradska 1, 35209 Bukovlje, Hrvatska, OIB: 11759041816.

Kompanija se obavezuje čuvati Vaše podatke, odnosno e-mail adresu koju ste nam pružili, u tajnosti te ih neće dijeliti ni u kom obliku ni na koji način s trećim stranama, niti ih na bilo koji način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne saglasnosti.

Temeljem propisa, Vaša su sljedeća prava: pravo na uvid, pravo na brisanje i pravo na povlačenje dozvole. Za svako od tih prava možete nam se javiti na e-mail adresu info@cleveradder.com.

 

 

Pametna guja koristi alate i usluge drugih dobavljača Internet usluga integrišući svoje kodove, prateći uslove korišćenja, ispod navedenih usluga. Ovi drugi alati koriste kolačiće u svom radu.

Google Analytics

Na ovoj stranici, u vezi sa Google Anailitcs-om, možemo reći sljedeće:

  • postoji upotreba kolačića Google Analitics za analizu posetilaca veb lokacija
  • je sklopljen ugovor o obradi podataka sa Google-om
  • posljednji oktet IP adrese se maskira radi anonimiranja IP adrese posetioca
  • dijeljenje podataka o posjetiocima je onemogućeno

Google Analitics prikuplja podatke iz kojih između ostalog možete vidjeti podatke o, na primjer, broju posetilaca, broju poseta, broju otvorenih stranica, trajanju posetilaca, broju korisnika koji napuštaju stranicu odmah po dolasku na stranicu ... koja se ovde može pročitati sa Google Analitike, zaista je velika i obimna.

Ono što je vrlo važno naglasiti, a prema autorima Google Analitics-a, podaci koje možemo vidjeti iz statistike su zbirni podaci, iznosi i proseci, a sa tim podacima nije moguće povezati pojedinog korisnika niti vidjeti šta je korisnik uradio na veb lokaciji .

Pored standardnog „paketa“ funkcija koje Google Analitics pruža svim korisnicima koji ga instaliraju na svoje stranice, Google Analitics pruža i neka posebna prilagođavanja (između ostalog, poput praćenja „događaja“ - „događaja“). Tako smo takođe iskoristili priliku da izveštavamo o broju izračuna osnovnih matematičkih operacija na našoj aplikaciji i njihovoj tačnosti. Na primjer, iz statistike se može pročitati koliko su puta korisnici pokušali izračunati 5 puta 7 u utorak, a moguće je znati koliko je tačnih i pogrešnih odgovora bilo i jesu li korisnici koji su odgovorili pogrešno, bili blizu ili su "fulali" puno.

Više o tome kako funkcioniše Google Analitics, kao i o privatnosti i zaštiti podataka korisnika možete pročitati na https://support.google.com/analytics/answer/3379636 i vezama na toj vezi.

Facebook

Na ovoj stranici, u vezi sa Facebook društvenim dodacima, možemo reći sljedeće:

Veb lokacija „Pametna guja“ koristi „dodatke“, društvene dodatke, društvene mreže Facebook. Svi dodaci su obeleženi Facebook logotipom ili oznakom. Pregled i izgled funkcija ovih dodataka možete naći na https://developers.facebook.com/plugins.

U slučaju učitavanja naše stranice u vaš Internet pretraživač, ona putem dodataka na našim stranicama uspostavlja direktnu vezu sa Facebook serverima.

Integrisanjem dodataka Facebook dobija informacije da je vaš pregledač pristupio našoj veb lokaciji bez obzira da li imate Facebook profil ili ne, ili da li ste prijavljeni na Facebook ili ne. Ove informacije (uključujući vašu IP adresu) prenose se sa vašeg pregledača direktno na Facebook servere koji se ne nalaze nužno u vašoj zemlji, ali (verovatno) u SAD-u i tamo se čuvaju.

Ako ste prijavljeni na Facebook, ta društvena mreža može prikazati posetu našoj veb lokaciji na vašem Fejsbuk profilu, na način gotovo isti kao da ste se prijavili na sam Facebook. Ako koristite Facebook dodatke, poput dugmeta „Like“ ili napišete komentar, relevantne informacije će se prosleđivati direktno na Facebook servere i tamo se čuvati. Nadalje, informacije će biti objavljene na Facebooku i vaši Facebook prijatelji moći će ih vidjeti.

Facebook može koristiti sve takve informacije za oglašavanje, istraživanje tržišta i dizajn Facebook stranice. U tu svrhu kreiraju se Facebook profili za korišćenje, interese i odnose, kao što su prikazivanje oglasa na vašem Facebook profilu u zavisnosti od posete našoj veb lokaciji kako bi se drugi korisnici Facebooka informisali o ovim aktivnostima i obezbedili upotrebu usluga povezanih sa Facebook-om.

Ako ne želite da se podaci prikupljeni na našoj stranici (od strane Facebook-a) prikazuju na vašem Facebook profilu, morate se odjaviti sa Facebooka prije nego što posetite našu stranicu.

U svrhu i obim prikupljanja podataka, njihovu dalju obradu i upotrebu od strane Facebooka, kao i u vezi s tim povezanim pravima na privatnost, pročitajte Facebook smernice za zaštitu podataka: facebook.com/policy.php

 

Ako koristite opciju za onemogućavanje kolačića, aplikacija može biti ograničena ili onemogućena.

Zadnja izmjena: 25.02.2021.

 

Pročitaj više:

Izaberi Računsku Operaciju

MOLIMO SAČEKAJ MALO...