ПАМЕТНА ГУЈА

УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА И ЗАШТИТА ЛИЧНИХ ПОДАТАКА

Паметна гуја је веб апликација направљена првенствено за учење и вјежбање, али и за забаву.

Употреба је бесплатна и без ограничења за све добронамјерне посетиоце.

Линк на апликацију слободно је дијелити даље. Штавише, желимо да се веза дијели што је могуће више.

Како је апликација намијењена помагању ученицима у учењу и вјежбању, посебно подстичемо дијељење апликације и линка у садржајима, материјалима и другим алатима који се користе у школском раду.

Апликација Паметна гуја је на почетку свог развоја и временом ће добити нове могућности, тако да можемо очекивати мање или веће промјене услова коришћења.

Све промјене услова коришћења биће наведене на овој страници.

Тренутно апликација Паметна гуја не прикупља независно податке приватних посетилаца. Са развојем услуге таква ће се ситуација сигурно промјенити, а посетиоци ће бити благовремено обавештени на овој страници.

Од колачића, апликација Паметна гуја користи сљедеће: "cookiebar" (информација о прихваћању кориштења колачића), "ballon_blue_message" и "ballon_pink_message" (прекид приказивања порука у балончићима).

Њузлетер

Уколико желите да користите њузлетер, важно је да пажљиво прочитате ова правила и дате дозволу за коришћење. Правила ће можда бити мијењана или допуњавана у зависности о потребама система те ће на дну текста увијек бити наведен задњи датум промјене правила.

Скупљање информација обављат ће се само у случају кад нам их Ви изричито учините доступним.

Регистрацијом на њузлетер дајете дозволу за његово примање од које у сваком моменту можете одустати слањем имејла с насловом "Одјава" на адресу info@cleveradder.com. Одјавом више нећете моћи примати њузлетер.

Приликом пријаве, дешава се сљедеће: Имејл адреса се прикупља искључиво у сврху слања њузлетера, спрема се ИП адреса у моменту слања пријаве, биљежи се вријеме пријаве. Ваше ћемо податке користити за слање њузлетера све док не повучете дозволу.

Податке њузлетера прикупља компанија Инфо излог д.о.о., Виноградска 1, 35209 Буковље, Хрватска, ОИБ: 11759041816.

Компанија се обавезује чувати Ваше податке, односно имејл адресу коју сте нам пружили, у тајности те их неће дијелити ни у ком облику ни на који начин с трећим странама, нити их на било који начин учинити доступнима било којој трећој особи без Ваше претходне сагласности.

Темељем прописа, Ваша су сљедећа права: право на увид, право на брисање и право на повлачење дозволе. За свако од тих права можете нам се јавити на имејл адресу info@cleveradder.com.

 

 

Паметна гуја користи алате и услуге других добављача Интернет услуга интегришући своје кодове, пратећи услове коришћења, испод наведених услуга. Ови други алати користе колачиће у свом раду.

Google Analytics

На овој страници, у вези са Гоогле Анаилитцс-ом, можемо рећи сљедеће:

  • постоји употреба колачића Гоогле Аналитицс за анализу посетилаца веб локација
  • је склопљен уговор о обради података са Гоогле-ом
  • посљедњи октет ИП адресе се маскира ради анонимирања ИП адресе посетиоца
  • дељење података о посетиоцима је онемогућено

Гоогле Аналитицс прикупља податке из којих између осталог можете видјети податке о, на примјер, броју посетилаца, броју посета, броју отворених страница, трајању посетилаца, броју корисника који напуштају страницу одмах по доласку на страницу ... која се овде може прочитати са Гоогле Аналитике, заиста је велика и обимна.

Оно што је врло важно нагласити, а према ауторима Гоогле Аналитицс-а, подаци које можемо видјети из статистике су збирни подаци, износи и просеци, а са тим подацима није могуће повезати појединог корисника нити видјети шта је корисник урадио на веб локацији .

Поред стандардног „пакета“ функција које Гоогле Аналитицс пружа свим корисницима који га инсталирају на своје странице, Гоогле Аналитицс пружа и нека посебна прилагођавања (између осталог, попут праћења „догађаја“ - „догађаја“). Тако смо такође искористили прилику да извештавамо о броју израчуна основних математичких операција на нашој апликацији и њиховој тачности. На примјер, из статистике се може прочитати колико су пута корисници покушали израчунати 5 пута 7 у уторак, а могуће је знати колико је тачних и погрешних одговора било и јесу ли корисници који су одговорили погрешно, били близу или су "фулали" пуно.

Више о томе како функционише Гоогле Аналитицс, као и о приватности и заштити података корисника можете прочитати на https://support.google.com/analytics/answer/3379636 и везама на тој вези.

Facebook

На овој страници, у вези са Фацебоок друштвеним додацима, можемо рећи сљедеће:

Веб локација „Паметна гуја“ користи „додатке“, друштвене додатке, друштвене мреже Фацебоок. Сви додаци су обележени Фацебоок логотипом или ознаком. Преглед и изглед функција ових додатака можете наћи на https://developers.facebook.com/plugins.

У случају учитавања наше странице у ваш Интернет претраживач, она путем додатака на нашим страницама успоставља директну везу са Фацебоок серверима.

Интегрисањем додатака Фацебоок добија информације да је ваш прегледач приступио нашој веб локацији без обзира да ли имате Фацебоок профил или не, или да ли сте пријављени на Фацебоок или не. Ове информације (укључујући вашу ИП адресу) преносе се са вашег прегледача директно на Фацебоок сервере који се не налазе нужно у вашој земљи, али (вероватно) у САД-у и тамо се чувају.

Ако сте пријављени на Фацебоок, та друштвена мрежа може приказати посету нашој веб локацији на вашем Фејсбук профилу, на начин готово исти као да сте се пријавили на сам Фацебоок. Ако користите Фацебоок додатке, попут дугмета „Лике“ или напишете коментар, релевантне информације ће се прослеђивати директно на Фацебоок сервере и тамо се чувати. Надаље, информације ће бити објављене на Фацебооку и ваши Фацебоок пријатељи моћи ће их видјети.

Фацебоок може користити све такве информације за оглашавање, истраживање тржишта и дизајн Фацебоок странице. У ту сврху креирају се Фацебоок профили за коришћење, интересе и односе, као што су приказивање огласа на вашем Фацебоок профилу у зависности од посете нашој веб локацији како би се други корисници Фацебоока информисали о овим активностима и обезбедили употребу услуга повезаних са Фацебоок-ом.

Ако не желите да се подаци прикупљени на нашој страници (од стране Фацебоок-а) приказују на вашем Фацебоок профилу, морате се одјавити са Фацебоока прије него што посетите нашу страницу.

У сврху и обим прикупљања података, њихову даљу обраду и употребу од стране Фацебоока, као и у вези с тим повезаним правима на приватност, прочитајте Фацебоок смернице за заштиту података: facebook.com/policy.php

 

Ако користите опцију за онемогућавање колачића, апликација може бити ограничена или онемогућена.

Задња измјена: 25.02.2021.

 

Прочитај више:

Изабери Рачунску Операцију

МОЛИМО САЧЕКАЈ МАЛО...